Bitcoin vooraan en centraal in het rapport Coin Metrics 2020

2020 is een productief jaar geweest voor Bitcoin en dat hangt samen met een enorme toename van het aantal actieve portemonnee-adressen dit jaar.

De inzichten kwamen van cryptocurrency-analyse Coin Metrics ‚ State of the Network-rapport dat de belangrijkste afhaalrestaurants uit de ruimte in 2020 schetste

Hoewel Covid-19 economieën over de hele wereld heeft verlamd, heeft de cryptocurrency-ruimte een periode van grote heropleving beleefd.

Niets meer dan Bitcoin, dat uit zijn ketenen is gebroken om in 2020 nieuwe recordhoogtes neer te zetten.

‚Terugkeer van Bitcoin‘

Het grootste deel van het artikel is gecentreerd rond het comeback-jaar van Bitcoin en de invloed van institutionele investeringen die uiteindelijk op een zinvolle manier de cryptocurrency-ruimte betreden.

In het artikel werd melding gemaakt van aanzienlijke investeringen door onder meer MicroStrategy, Square, MassMutual en andere reguliere financiële instellingen en investeerders die de waardestijging van Bitcoin veroorzaakten.

Een belangrijke maatstaf die door Coin Metrics-onderzoeker Nate Maddrey werd geïdentificeerd, was het aantal actieve Bitcoin-adressen – dat met 100 procent is gestegen van ongeveer 600.000 actieve adressen naar 1,2 miljoen.

Maddrey merkte ook op dat de halvering van de mijnbouwbeloning van Bitcoin in 2020 een toevallige timing heeft met aanhoudende fiscale stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse overheid.

admin