Rapper TI Cryptocurrency fraud: Charged and Fined $ 75,000 by SEC

Rapperen TI og fire andre personer, inkludert filmprodusent Ryan Felton, er siktet av US Securities and Exchange Commission (SEC) for falske tegnsalg. TI, eller Tip som rapperen også er kjent, blir også bøtelagt $ 75.000 av verdipapirtilsynsmyndigheten.

Rapper TI og filmprodusent siktet

SEC kunngjorde fredag anklagene mot rapperen og skuespilleren Clifford Harris Jr. (ofte kjent som TI eller Tip), filmprodusent Ryan Felton og tre andre på grunn av to falske innledende mynttilbud (ICO). SEC siktet også to selskaper, Flik og Coinspark, som gjennomførte salget.

Rapperen TI, som SEC i sin rekkefølge beskrev som en „kjent musiker, skuespiller og produsent,“ deltok i tilbudet og salget av flik-tokens, som er uregistrerte verdipapirer. Investorer var i stand til å kjøpe og selge disse tokens på minst to kryptovaluta børser ved hjelp og Bitcoin Era, detaljert SEC. „Reklamemateriale beskrev Flik som“ Netflix on the blockchain „- et selskap som vil tilby en streaming medieplattform med produkter og tjenester som kan kjøpes med flik-tokens.“

SEC hevder at mellom 20. august og 20. september 2017 tilbød og solgte rapperen disse tokens på sine sosiale mediekontoer, og falsket hevdet å være en Flik medeier, og ba en kjendisvenn om å markedsføre salget på sosiale medier. , kaller flik TIs „nye satsing.“ Flik-salget hevet omtrent 539 ETH , verdt omtrent $ 164,665 per 20. september 2017, heter det i SECs ordre og legger til:

SECs ordre mot TI krever at han betaler en sivil pengetoll på $ 75.000 og ikke deltar i tilbud eller salg av digitale verdipapirer i minst fem år

TI verken innrømmet eller benektet SECs funn, rapporterte Reuters fredag. Advokaten Henry E. Mazurek sier at rapperen angret på å ha blitt involvert med Felton, som han „trodde var en lokal gründer som prøvde å gjøre det lettere for nye artister å komme inn i musikkbransjen,“ formidlet nyhetsutvalget. Advokaten hevder i tillegg at TI “aldri mottok en dollar” fra Feltons mislykkede satsing.

I tillegg redegjorde SEC for at filmprodusenten Felton angivelig lovet å bygge en digital streamingplattform for Flik og en kryptohandelsplattform for Coinspark, men han misbrukte de innsamlede midlene. Han overførte i hemmelighet flik-tokens til seg selv og solgte dem for 2,2 millioner dollar i fortjeneste. Han drev også med manipulerende handel for å oppblåse prisen på gnistpenger og brukte de dårlig oppnådde gevinstene til å kjøpe en Ferrari, en million dollar hjemme, diamantsmykker og andre luksusvarer.

Klagen anklager Felton for brudd på bestemmelsene om registrering, antifraud og anti-manipulasjon i de føderale verdipapirlovene. Flik og Coinspark er siktet for brudd på bestemmelsene om registrering og svindel.

Foruten Felton, har alle personer blitt enige om bosetninger for å løse tiltalen mot dem. I mellomtiden har USAs advokatkontor for det nordlige distriktet Georgia anlagt strafferettslige anklager mot Felton. De foreslåtte forlikene er underlagt domstolens godkjennelse.

„De føderale verdipapirlovene gir den samme beskyttelsen til investorer i verdipapirer med digitale eiendeler som de gjør for investorer i mer tradisjonelle verdipapirer,“ sa Carolyn M. Welshhans, assisterende direktør i Division of Enforcement.

admin